Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa.

Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, itse maahantuotuun viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa.

Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

TAPAHTUMAT & ERIKOISTARJOUKSET

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Labissa pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE AL POMODORO

(Ve)
Paahdettuja leipiä tomaatilla, sipulilla ja basilikalla

13

BRUSCHETTE RICOTTA & TARTUFO

(L, V)

Paahdettua leipää Ricotta-juustolla ja tryffelillä

14

COPPA & BURRATA

(L)

Coppa (ilmakuivattua porsaan niskaa), burrataa ja tuoretta basilikaa

16

ANTIPASTO MISTO PER 2

 

Italialaisia juustoja ja leikkeleitä, pikkelöityjä kasviksia, oliiveja, hilloa ja grissinejä jaettavaksi kahdelle hengelle

22

PANE ALL`AGLIO

(L, Ve)
Paahdettua leipää valkosipuliöljyllä

4,50

Secondi Piatti

PÄÄRUOAT

TAGLIATA DI MANZO AL BAROLO

(L, G)

Paloiteltua naudan ulkofileetä palsternakkapyreellä, varsiparsakaalilla ja Barolokastikkeella

34

BISTECCA DI CAVOLFIORE

(Ve, G)
Kukkakaalipihvit belugalinsseillä ja omena-Vecchia Romagna -kastikkeella

25

I Risotti

RISOTOT

RISOTTO AI GAMBERI

(L, G)

Risotto sahramilla ja jättikatkaravuilla

24

RISOTTO AL TALEGGIO

(L, G)

Risotto tryffelillä ja Taleggio-juustolla

24

Le Paste

PASTAT

RAGÙ DI PORCINI

(Ve)

Itse tehtyä Pappardelle-pastaa herkkutatti-ragùlla tomaattikastikkeessa

 

20

ALLA CARBONARA

(L)

Itse tehtyä Linguine-pastaa guancialella ja kananmunalla

23

ALLA BOSCAIOLA

(L)

Itse tehtyä Pappardelle-pastaa kermaisessa tomaatti-savupekoni-herkkutattikastikkeessa

24

PAPPARDELLE AL SALMONE

(L)

Itse tehtyä Pappardelle-pastaa kermaisessa tomaatti-kastikkeessa, savulohta ja broccolineja

25

PERLA ROSSA PICCANTE

(L)

Itsetehtyä Linguine-pastaa kermaisella tomaatti-jättikatkarapu-ndujalla-simpukkakastikkeella

27

AI FRUTTI DI MARE

(L)

Itsetehtyä linguinepastaa kirsikkatomaateilla, venussimpukoilla,
jättikatkaravuilla sekä grillatulla mustekalalla, tomaatti-kastiketta

28

TORTELLINI AL RAGÙ

(VL)

Juustotäytteiset tortellinit pitkään haudutetulla naudanliha-ragùlla tomaattikastikkeessa

28

RAVIOLI RENNA & PORCINI

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä ravioleja savuporolla,
herkkutateilla ja kermakastikkeella

28

MENU BAMBINO

LASTEN MENU

PASTA AL POLLO

(L, Myös G)
Kanapastaa kermaisessa kastikkeessa

13

PASTA AL SALMONE

(L, Myös G)

Lohipastaa kermaisessa kastikkeessa

14

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

PANNACOTTA DELLA PASSIONE

(L)

Pannacotta lingoncellokastikkeella ja passionilla

12

TIRAMISÚ

(L)

Perinteinen talon tiramisú

12

CANNOLI & CREMA DI WHISKEY


Ricottacannolit talon viskijäätelöllä

13

DELIZIA AL LIMONE


Perinteinen Italialainen sitruunaleivos

13

Viinit

Kuohuvat

75cl

Prosecco Brut / Extra Dry

Vanzin, Veneto

52

Prosecco Rosé

Vanzin, Veneto

52

Asolo Prosecco

San Giorgio, Veneto

52

Valdobbiadene Prosecco

San Giorgio, Veneto

52

Ribolla Gialla Cuvée

Civa, Friuli-Venezia Giulia

55

Champagne Nicolas Feuillatte Reserve Exclusive Brut 20cl

25

Champagne Mumm Gordon Rouge

89

Ribolla Gialla Cuvée MAGNUM 1,5L

Civa, Friuli-Venezia Giulia

99

Valkoviinit

75cl

Seriade

Tenimenti Civa, Friuli-Venezia Giulia

51

Pinot Grigio

Valle, Friuli-Venezia Giulia

51

Pinot Grigio Luigi & Lucina

Reguta, Friuli-Venezia Giulia

55

Cadetto Passerina (BIO)

Castorani, Abruzzo

55

Cadetto Trebbiano (BIO)

Castorani, Abruzzo

55

Cadetto Pecorino (BIO)

Castorani, Abruzzo

55

Insula (VEGAN)

San Giorgio, Veneto

55

Focaia (VEGAN)

San Giorgio, Veneto

55

Ambra 50cl

Eleano, Basilicata

57

Visionario

Alessandro Gallici, Friuli-Venezia Giulia

57

Clarum

I Capitani, Campania

57

Incrocio Manzoni

Cecchetto, Veneto

57

Vermentino

Trambusti, Toscana

57

Olmobuco

Cesarini Sartori, Umbria

57

Cutò Viognier

Chitarra, Sicilia

57

Chardonnay

Chitarra, Sicilia

57

Traminer Aromatico

Reguta, Friuli-Venezia Giulia

57

Quinta Terrazza

Valle, Friuli-Venezia Giulia

61

Fiano di Avellino

I Capitani, Campania

61

Le Nicchiòle

Trambusti, Toscana

61

Bolzicco

Vigne da Mont, Friuli-Venezia Giulia

65

La Randa

Cesarini Sartori, Umbria

65

Faius

I Capitani, Campania

65

Soave Superiore

Canestrari, Veneto

75

Vigneto Bellazoia

Civa, Friuli-Venezia Giulia

79

Roséviinit

75cl

Peperosa

Cesarini Sartori, Umbria

57

Punaviinit

75 cl

Reguta, Friuli-Venezia Giulia

Barbera d’Asti

Umberto Fiore, Piemonte

51

Guaglione

I Capitani, Campania

51

Carménère

Cecchetto, Veneto

51

Altropasso

Reguta, Friuli-Venezia Giulia

55

Pinot Nero Luigi & Lucina

Reguta, Friuli-Venezia Giulia

55

Nero d’Avola V. Tardiva

Chitarra, Sicilia

55

Chianti Gonfalone

Trambusti, Toscana

55

San Pàtrîme Nero di Troia

San Pàtrîme, Apulia

55

San Pàtrîme Primitivo

San Pàtrîme, Apulia

57

Cadetto Montepulciano

Castorani, Abruzzo

57

Jumara

I Capitani, Campania

57

Nebbiolo d'Alba

Umberto Fiore, Piemonte

57

Bucefalo (BIO)

Orsogna, Abruzzo

57

Dioniso

Eleano, Basilicata

57

Sante Rosso

Cecchetto, Veneto

57

Ippocrate 50cl

Eleano, Basilicata

57

Merlot

Malina, Friuli-Venezia Giulia

61

Rossobastardo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Benozzo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Cutò Perricone

Chitarra, Sicilia

61

Eleano

Eleano, Basilicata

61

Rabaso del Piave

Cecchetto, Veneto

67

Refosco

Malina, Friuli-Venezia Giulia

67

Cabernet Riserva

Friuli-Venezia Giulia

67

Chianti Classico Gran Selezione

Poggio Ai Mandorli, Toscana

71

Bolgheri Rosso

Agli Scalzi, Toscana

71

Emé

I Capitani, Campania

71

Taurasi

I Capitani, Campania

71

Generazione

Alessandro Gallici, Friuli-Venezia Giulia

71

Sagrantino di Montefalco

Cesarini Sartori, Umbria

71

I Lasi Ripasso Superiore

Canestrari, Veneto

71

Barbaresco

Umberto Fiore, Piemonte

71

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

71

Brumanera Malanotte

San Giorgio, Veneto

89

Celcus 1934

Trambusti, Toscana

89

Amadeo Sagrantino

Cesarini Sartori, Umbria

99

Amarone Phanos

Canestrari, Veneto

99

Brunello di Montalcino (BIO)

Trambusti, Toscana

99

Gelsaia Malanotte

Cecchetto, Veneto

99

Brunello di Montalcino

La Vigna, Toscana

109

Jarno Rosso

Castorani, Abruzzo

115

Barolo

Fraya, Piemonte

119

Amarone Riserva Plenum

Canestrari, Veneto

125

Brunello di Montalcino Riserva

La Vigna, Toscana

159

Sagrantino di Montefalco 2003

Cesarini Sartori, Umbria

159

Amarone Riserva 1888

Canestrari, Veneto

159

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

189

Amarone Dieci Anni

Canestrari, Veneto

229

Tignanello 2022

Antinori, Toscana

229

Jälkiruokaviinit

8 cl

Marsala

Florio, Sicilia

9

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

9

Passito

Chitarra, Sicilia

10

Sagrantino Passito

Cesarini, Sartori

12

Picolit

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

12

RYHMÄMENUT

Menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. Minimilaskutusmäärä 15 henkilöä.

Menu 1

53/hlö

Antipasto Misto (Myös G)

Välimerellinen Antipasto

 

Ravioli Alla Renna

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä Ravioleja Savuporolla, Herkkutateilla Ja Kermakastikkeella

Cannoli & Crema Di Whiskey

Ricottacannolit talon viskijäätelöllä

Menu 2

51/hlö

Coppa & Burrata (L)

Coppa (ilmakuivattua porsaan niskaa), burrataa ja rucolaa

Risotto AI Gamberi (L, G)

Risotto sahramilla ja jättikatkaravuilla

 

Pannacotta Della Passione (L)

Pannacotta lingoncellokastikkeella ja passionilla

Menu 3

57/hlö

Bruschetta Al Pomodoro

Paahdettuja leipiä tomaatilla, sipulilla ja basilikalla

Tagliata Di Manzo Al Barolo (L, G)

Paloiteltua naudan ulkofileetä palsternakkapyreellä ja barolokastikkeella

Tiramisu Della Casa (L)

Talon Tiramisu

Tarjouspyyntö

Pasterian lounas

Arkisin ma-pe klo 10.30-14.00

PASTERIA SORRENTON LOUNAS

                

 

                 LOUNASBUFFET 13.90 € (SIS. SALAATTI, ANTIPASTOPÖYTÄ, PIZZA, PASTA, PÄÄRUOKA, KAHVI &      J

 LOUNASBUFFET 13.90 € (SIS. SALAATTI, ANTIPASTOPÖYTÄ, PIZZA, PASTA, PÄÄRUOKA, KAHVI & JÄLKIRUOKA)

 

 

VIIKKO 45

 

Maanantai 3.11.2025

Buffet Di Focaccia Alla Romana /Roomalainen Focacciapizzabuffet

Scorfano All’Acqua Pazza”  (Puna-Ahventa Acqua Pazza)  G, L

Pasta Alla Bolognese  (Pastaa  Bolognesekastikkeella)  L, Myös G

JälkiruokaBuffet


Tiistai 4.11.2025

Buffet Di Focaccia Alla Romana /Roomalainen Focacciapizzabuffet)

Gnocchi Speck & Formaggio (Tuore Gnocchipastaa Juusto-Speck-kastikkeella)   Myös G
Pollo & Mozzarella  (Paneroitua Kanaa Mozzarellalla)

JälkiruokaBuffet


Keskiviikko 5.11.2025

Buffet Di Focaccia Alla Romana /Roomalainen Focacciapizzabuffet)

Pasta Alla Norma (Pastaa Tomaatti-Munakoisokastikkeessa) V
 Porco Al BBQ  (Uunipossua BBQ-Kastikkeella) G, L

JälkiruokaBuffet

 

Torstai 6.11.2025

Buffet Di Focaccia Alla Romana /Roomalainen Focacciapizzabuffet)

Pasta Gamberi & Zucchini (Pasta Katkaravuilla Ja Kesäkurpitsalla) Myös G

Polpette Pomodoro & Parmigiano (Naudan Lihapullat Tomaatti-Parmesankastikkeessa) G, L
JälkiruokaBuffet

 

Perjantai 7.11.2025

Buffet Di Focaccia Alla Romana /Roomalainen Focacciapizzabuffet)

Lasagna Tradizionale (Perinteinen Lihaisa Lasagne)

Salmonen Teriyaki (Uunilohta Teriyakikastikkeella) L
JälkiruokaBuffet

 

arrivederci!

Mistä löydät meidät

Anna palautetta