SORRENTO LOGO
SORRENTO LOGO

Fresh Pasta & Gourmet

Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa.

Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, omaa maahantuontia olevaan, viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa.

Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

tilaisuudet pasteriassa SYYSKUUN LOPPUUN SAAKKA

ILMAN TILAVUOKRAA

Kysy lisää: p. 044 706 3834

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Lab pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE AL POMODORO

(Ve)
Paahdettuja leipiä tomaatilla, sipulilla ja basilikalla

10

ANTIPASTO Dl SORRENTO

(VL, pyynnöstä myös, on request also Ve/V/G)
Lajitelma italialaisia juustoja, leikkeleitä ja marinoituja kasviksia

14/22

BUFALA & POMODORINI

(V, VL, pyynnöstä myös G) 
Puhvelimozzarellaa, tuoreita kirsikkatomaatteja ja basilikaa

14

VITELLO TONNATO

(G, L)
Valkoviinissä haudutettua vasikkaa, tonnikalamajoneesia

16

INSALATA DI POLIPO

(G, M)
Mustekalasalaattia, perunaa, selleriä, tuoretta appelsiinia

16

SECONDI PIATTI

PÄÄRUOAT

TAGLIATA DI MANZO

(L, G)

Viipaloitua naudan ulkofileetä, kurpitsapyreetä ja punaviinikastiketta

29

SPIGOLA ALLA LIVORNESE

(L, G)

Paistettua meribassia varsiparsakaalilla, venussimpukoita, kirsikkatomaatti-kapris-oliivikastiketta

29

MELANZANA IMBOTTITA

(Ve, G, M)

Paahdettua munakoisoa kikhernepyreellä ja herkkusienillä

 

25

INSALATONE

PÄÄRUOKASALAATIT

INSALATONA DI POLLO

(L, pyynnöstä myös G)

Kanasalaatti punasipulilla, kirsikkatomaateilla ja limemajoneesilla

20

INSALATONA DI GAMBERONI

(L, pyynnöstä myös G)

Ravunpyrstösalaatti mozzarellalla, kirsikkatomaateilla ja yrttiöljyllä

 

22

Le Paste

PASTAT

DELL'AVVOCATO

(V, VL)

Itse tehtyä linguine-pastaa oliiviöljyllä, tuoreella chilillä ja persiljalla sekä avocadolla

 

19

AL RAGÚ

(L)

Itse tehtyä rigatoni-pastaa tomaattikastikkeessa ja pitkään haudutettua lihaisaa ragua

23

ALLA BOSCAIOLA

(L)

Itse tehtyä rigatoni-pastaa kermaisessa tomaatti-savupekoni-herkkutattikastikkeessa

23

CASERTA VECCHIA

Itse tehtyä rigatoni-pastaa kermaisessa gorgonzola-kanakastikkeessa, pikkelöityä punasipulia

24

RAVIOLI AI QUATTRO FORMAGGI

Ricotta-pinaattitäytteiset tuoreraviolit kermaisessa neljän juuston kastikkeessa

24

Gamberi & Bufala

(VL) 

Itse tehtyä linguine-pastaa jättikatkaravuilla ja puhvelimozzarellalla

25

AI FRUTTI DI MARE

(M)

Itsetehtyä linguine-pastaa tomaattikastikkeessa sini- ja venus-simpukoilla, jättikatkaravuilla sekä mustekalalla. 

26

Ravioli alla Renna

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteiset tuoreraviolit savuporolla, herkkutateilla, pikkelöidyllä punasipulilla ja kermakastikkeella

27

MENU BAMBINO

LASTEN PASTAT

AL POMODORO

(Ve)
Itse tehtyä pastaa tuorekastikkeella

13

AL POLLO

Itse tehtyä pastaa grillatulla kanan rintafileellä

13

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

GELATO DELLA CASA

(G)

8

PANNACOTTA ALLA FRAGOLA

(L, G)

10

TIRAMISU AL LIMONCELLO

(L, G)

10

Viinit

Kuohuvat

75cl

Prosecco Vanzin Extra Dry

Vanzin, Veneto

49

Prosecco Vanzin Brut

Vanzin, Veneto

49

Prosecco Vanzin Rosé

Vanzin, Veneto

49

Dom Perignon

Möet & C. , Champagne/France

250

Valkoviinit

75cl

Pinot Grigio

Luigi&Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Roero Arneis

Manfredi, Piemonte

49

Bolzicco

Vigne da Mont, Friuli – Venezia Giulia

49

Visionario

A. Gallici, Friuli – Venezia Giulia

55

Chardonnay Superiore

Chitarra, Sicilia

55

Clarum

I Capitani, Campania

55

Incrocio Manzoni

Cecchetto, Veneto

55

Vermentino

Trambusti, Toscana

55

Quinta Terrazza

Valle, Friuli-Venezia Giulia

59

Verdicchio di Matelica

Belisario, Marche

59

Fiano di Avellino

I Capitani, Campania

59

La Randa

Cesarini Sartori, Umbria

59

Le Nicchiòle

Trambusti, Toscana

59

Soave Superiore

Canestrari, Veneto

69

Faius

I Capitani, Campania

69

Jarno Bianco

Castorani, Abruzzo

69

Roséviinit

75cl

Peperosa

Signae, Umbria

55

Oranssiviini

75cl

Origine

Tombacco, Sicilia

55

Punaviinit

75cl

Pinot Nero

Luigi & Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Nero D'avola Ven. Tar.

Chitarra, Sicilia

49

Barbera d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

49

Toscana Rosso

Nardori, Toscana

49

Guaglione

I Capitani, Campania 

49

Carménère

Cecchetto, Veneto

49

Chianti Gonfalone

Trambusti, Toscana

55

Jumara

I Capitani, Campania

55

Nebbiolo d'Alba

Umberto Fiore, Piemonte

55

Bucefalo (BIO)

Orsogna, Abruzzo

55

Sante Rosso

Cecchetto, Veneto

55

Merlot

Malina, Friuli-Venezia Giulia

59

L'altro Io

Peppucci, Umbria

59

Rossobastardo

Cesarini Sartori, Umbria

59

Benozzo

Cesarini Sartori, Umbria

59

Raboso del Piave

Cecchetto, Veneto

65

Refosco

Malina, Friuli-Venezia Giulia

65

Cabernet Riserva

Valle, Friuli-Venezia Giulia

65

Nero d'Avola Riserva

Chitarra, Sicilia

65

Chianti Classico Riserva

Trambusti, Toscana

69

Bolgheri Rosso

Agli Scalzi, Toscana

69

Emé

I Capitani, Campania

69

Sagrantino Di Montefalco

Signae, Umbria

69

Taurasi

I Capitani, Campania

69

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

69

Ripasso Riserva

Canestrari, Veneto

69

Generazione

A. Gallici, Friuli Venezia – Giulia

69

Barolo

Fraya, Piemonte

79

Amadeo

Signae, Umbria

89

Gelsaia

Cecchetto, Veneto

89

Amarone Phanos

Canestrari, Veneto

99

Brunello Di Montalcino

La Vigna, Toscana

99

Brunello Di Montalcino

Trambusti, Toscana

125

Amarone Riserva

Canestrari, Veneto

125

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

140

Brunello Di Montalcino Ris.

La Vigna, Toscana

150

Amarone Riserva 1888

Canestrari, Veneto

159

Amarone Dieci Anni

Canestrari, Veneto

229

Jälkiruokaviinit

8 cl

Marsala

Florio, Sicilia

9

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

9

Passito

Gioia al Negro, Basilicata

10

Sagrantino Passito

Signae, Umbria

12

Picolit

Valle, Friuli-Venezia Giulia

12

RYHMÄMENUT

menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. minimilaskutusmäärä 10 henkilöä.

Menu Pasta Fresca

Jokainen saa valita yhden tuorepastan. Pastavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

49/hlö

Alkuruoka Bufala & pomodori (V, G)

Puhvelimozzarellaa kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla

1. Pastavaihtoehto Ravioli ai quattro formaggi (VL)

Pinaattitäytteistä tuoreraviolipastaa kermaisessa neljän juuston kastikkeessa

2. Pastavaihtoehto Pappardelle ai porcini (VL)

Tuoretta pappardellepastaa kermaisessa herkkutattikastikkeessa

3. Pastavaihtoehto Rigatoni al ragù (L)

Tuoretta rigatonipastaa pitkään haudutetussa ragùkastikkeessa

4. Pastavaihtoehto Linguine alla trapanese (L)

Tuoretta linguinepastaa miekkakalalla, munakoisolla ja kirsikkatomaateilla

Jälkiruoka Crema borbonica

Italialainen liekitetty vanukas

Menu Secondi piatti

Jokainen saa valita yhden pääruokavaihtoehdon. Pääruokavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

59/hlö

Alkuruoka Vitello tonnato tai Cappuccino ai funghi (L, G)

Valkoviinissä haudutettua vasikkaa, tonnikalaa ja majoneesia tai Sienialkukeitto 

1. Pääruokavaihtoehto Spigola Alla Livornese (L, G)

Paistettua Meribassia, Varsiparsakaalilla, Kirsikkatomaatti-Kapris-Oliivikastikkeella

2. Pääruokavaihtoehto Manzo vecchia Romagna in spuma di gorgonzola (G, VL)

Härän ulkofileetä vecchia Romagna-kastikkeella, broccolineja ja gorgonzolajuustovaahtoa

3. Pääruokavaihtoehto Melanzana Imbottita (Ve, G, L)

Kikiherneillä Täytetty Munakoiso

Jälkiruoka Pannacotta Al Limoncello (L, G)

Limoncello pannacotta

Pasterian lounas

KLO 10.30-14.00
Lounaaseen kuuluu antipastopöytä ja
pasta / pääruoka-annos joka päivä!

PASTERIA SORRENTON LOUNAS

Pasterian Lounas on kesätauolla ajalla 15.6.-11.8.2024

arrivederci!

Mistä löydät meidät