SORRENTO LOGO
SORRENTO LOGO

Fresh Pasta & Gourmet

Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa.

Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, omaa maahantuontia olevaan, viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa.

Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

tilaisuudet pasteriassa TOUKOKUUN LOPPUUN SAAKKA

ILMAN TILAVUOKRAA

Kysy lisää: p. 044 706 3834

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Lab pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE AL POMODORO

(Ve)
Paahdettuja leipiä tomaatilla, sipulilla ja basilikalla

10

ANTIPASTO Dl SORRENTO

(VL, pyynnöstä myös, on request also Ve/V/G)
Lajitelma italialaisia juustoja, leikkeleitä ja marinoituja kasviksia

12/22

CAPRESE DI BUFALA

(V, VL)
Puhvelimozzarellaa, tomaattia ja basilikaa

14

VITELLO TONNATO

(G, L) Valkoviinissä haudutettua vasikkaa, tonnikalaa ja majoneesia

15

SECONDI PIATTI

PÄÄRUOAT

TAGLIATA DI MANZO

(L, G)

Viipaloitua naudan ulkofileetä, kurpitsapyreetä ja punaviinikastiketta

32

PESCE SPADA AL SALMORIGLIO

(L, G)

Grillattua miekkakalaa ja kasviksia, salmorigliokastiketta sekä zucchinipyreetä

32

I RISOTTI

RISOTOT

RISOTTO AI PORCINI

(L, G, V)

Risotto herkkutateilla

24

RISOTTO AL POLPO

(L, G)

Risotto grillatulla mustekalalla

24

Le Paste

PASTAT

ALLA CARBONARA

(L)

Itse tehtyä linguinepastaa guancialella ja kananmunalla

18

Alla Norma

(V, VL)

Itse tehtyä rigatonipastaa tomaattikastikkeella, munakoisolla ja ricottajuustolla

18

AMATRICANA ALLA NDUJA

(L)

Itse tehtyä tuorepastaa guancialella, tomaattikastikkeella ja ndujalla

19

PESTO & PACHINO

(Ve) (sis. pähkinää)

Itse tehtyä linguinepastaa ja pestoa kirsikkatomaateilla

19

AL RAGÚ

(L)

Itse tehtyä rigatonipastaa pitkään haudutetulla lihaisalla ragulla

23

Gamberi & Bufala

(VL) 

Itse tehtyä linguine tuorepastaa jättikatkaravuilla ja puhvelimozzarellalla

25

AI FRUTTI DI MARE

(M)

Itsetehtyä linguinepastaa simpukoilla, jättikatkaravuilla sekä mustekalalla. 

26

Ravioli alla Renna

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä ravioleja savuporolla ja kermakastikkeella

27

MENU BAMBINO

LASTEN PASTAT

AL POMODORO

(Ve)
Itse tehtyä pastaa tuorekastikkeella

12

AL PESTO

(Ve)
Itse tehtyä pastaa pestolla

12

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

SUKLAAPANNACOTTA

(L, G)

9

MANSIKKATIRAMISÙ

(VL)

9

GELATO DELLA CASA

(G)

10

Viinit

Kuohuvat

75cl

Prosecco Vanzin Extra Dry

Vanzin, Veneto

49

Prosecco Vanzin Brut

Vanzin, Veneto

49

Vanzin Rosé

Vanzin, Veneto

49

Dom Perignon

Möet & C. , Champagne/France

250

Valkoviinit

75cl

Lupaia Spontaneo (Natural wine)

Castorani, Abruzzo

49

Pinot Grigio

Luigi&Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Chardonnay Superiore

Chitarra, Sicilia

55

Biancolella

Tomassone, Ischia

55

Viognier

Chitarra, Sicilia

59

Verdicchio Matelica

Belisario, Marche

59

Pinot Grigio Herald

Valle, Friuli-Venezia Giulia

59

Faius

I Capitani, Campania

69

Jarno Bianco

Castorani, Abruzzo

79

Roséviinit

75cl

Overdose

I Capitani, Campania

49

Peperosa

Signae, Umbria

55

Oranssiviini

75cl

Origine

Tombacco, Sicilia

65

Punaviinit

75cl

Lupaia Spontaneo (Natural wine)

Castorani, Abruzzo

49

Crescendo (Natural wine)

Barbato, Lazio

49

Pinot Nero

Luigi & Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Nero D'avola Ven. Tar.

Chitarra, Sicilia

49

Barbera d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

49

Bucefalo

Orsogna, Abruzzo

55

Toscana Rosso

Nardori, Toscana

55

Chianti Governo

Etrusca, Toscana

59

Barbaresco

Umberto Fiore, Piemonte

59

Merlot

Malina, Friuli-Venezia Giulia

59

L'altro Io

Peppucci, Umbria

59

Refosco

Malina, Friuli-Venezia Giulia

65

Cabernet Riserva

Valle, Friuli-Venezia Giulia

65

Emé

I Capitani, Campania

69

Sagrantino Di Montefalco

Signae, Umbria

69

Taurasi

I Capitani, Campania

69

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

69

Barolo

Fraya, Piemonte

79

Brunello Di Montalcino

Podere, Toscana

99

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

140

Brunello Di Montalcino Ris.

Podere, Toscana

150

Jälkiruokaviinit

8 cl

Marsala

Florio, Sicilia

9

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

9

Fabula

Gioia al Negro, Basilicata

10

L'ambrosie

Valle, Friuli-Venezia Giulia

12

Sagrantino Seméle

Signae, Umbria

12

Picolit

Valle, Friuli-Venezia Giulia

59

RYHMÄMENUT

menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. minimilaskutusmäärä 10 henkilöä.

Menu Pasta Fresca

Jokainen saa valita yhden tuorepastan. Pastavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

49/hlö

Alkuruoka Bufala & pomodori (V, G)

Puhvelimozzarellaa kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla

1. Pastavaihtoehto Ravioli ai quattro formaggi (VL)

Pinaattitäytteistä tuoreraviolipastaa kermaisessa neljän juuston kastikkeessa

2. Pastavaihtoehto Pappardelle ai porcini (VL)

Tuoretta pappardellepastaa kermaisessa herkkutattikastikkeessa

3. Pastavaihtoehto Rigatoni al ragù (L)

Tuoretta rigatonipastaa pitkään haudutetussa ragùkastikkeessa

4. Pastavaihtoehto Linguine alla trapanese (L)

Tuoretta linguinepastaa miekkakalalla, munakoisolla ja kirsikkatomaateilla

Jälkiruoka Crema borbonica

Italialainen liekitetty vanukas

Menu Secondi piatti

Jokainen saa valita yhden pääruokavaihtoehdon. Pääruokavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

59/hlö

Alkuruoka Vitello tonnato tai Cappuccino ai funghi (L, G)

Valkoviinissä haudutettua vasikkaa, tonnikalaa ja majoneesia tai Sienialkukeitto 

1. Pääruokavaihtoehto Iberico al vino rosso (L, G)

Ibericopossun karetta punaviinikastikkeella, juurespyreellä ja varsiparsakaalilla

2. Pääruokavaihtoehto Fagiano al cidro (G, L)

Fasaania siiderikastikkeella, sienimuhennosta ja selleripyrettä

3. Pääruokavaihtoehto Manzo vecchia Romagna in spuma di gorgonzola (G, VL)

Härän ulkofileetä vecchia Romagna-kastikkeella, broccolineja ja gorgonzolajuustovaahtoa

4. Pääruokavaihtoehto Portobello & quinoa (V, G, L)

Portobellosientä kvinoalla, hernepyreellä ja punajuurikastikkeella

Jälkiruoka Pannacotta ai fichi (L, G)

Viikunapannacotta

Huippusuosittu lounas jatkuu

KLO 10.30-14.00
Lounaaseen kuuluu antipastopöytä ja
pasta / pääruoka-annos joka päivä!

PASTERIA SORRENTON LOUNAS

Antipastopöytä joka päivä!

Maanantai 22.4. 2024

Pasta alla Norma (Pastaa tomaattimunakoisokastikkeella) Myös G, V

Maiale ai funghi (Uunipossua herkkusienikastikkeella) VL, G

Tiistai 23.4. 2024

Pasta al tonno (Pastaa tomaattisessa tonnikalakastikkeessa) Myös G, L

Pollo all’aglio (Paistettua kanaa valkosipulilla, kermaperunoilla) G, L

Keskiviikko 24.4.2024

Bronzino all’acqua pazza (Paistettua ahventa, sitrusperunoilla) G, L

Pasta alla zozzona (Pastaa tomaattisessa guancialepekoni-salsicciakastikkeessa) Myös G

Torstai 25.4. 2024

Pasta al salmone (Pastaa kermaisessa savulohikastikkeessa) Myös G

Fagiano all’albicocca (Fasaania aprikoosikastikkeella, kasviksilla) G, L

Perjantai 26.4. 2024

Gnocchi alla Sorrentina (Tuoretta gnocchipastaa tomaatti-mozzarellakastikkeessa) V

Polpette al vino rosso (Lihapullat timjami-punaviinikastikkeessa, perunalisuke) L

arrivederci!

Mistä löydät meidät