Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa.

Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, omaa maahantuontia olevaan, viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa.

Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

TAPAHTUMAT

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Labissa pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE SICILIANE

(Ve)
Paahdettuja leipiä tomaatilla, punasipulilla, munakoisopyreellä ja basilikalla

13

BRUSCHETTE AI GAMBERI

(M)

Paahdettuja leipiä tomaatilla, valkosipulimarinoiduilla katkaravuilla ja basilikalla

14

INSALATA DI CAPRESE

(V, Myös G)

Kirsikkatomaatteja, mozzarellaa sekä basilikaa, pestoöljy

14

BRESAOLA & BURRATA

(G)

Bresaolaa (ilmakuivattua naudanlihaa), savustettua burrataa ja rucolaa

15

ANTIPASTO MISTO PER 2

(Myös G)
Italialaisia juustoja ja leikkeleleitä, pikkelöityjä kasviksia, oliiveja, grissineja, kahdelle hengelle.

22

PANE ALL`AGLIO

(L)
Paahdettua leipää, valkosipuliöljyä

4,50

INSALATE

SALAATIT

INSALATA DI AVOCADO

(Ve, Myös G)

Tuoretta avokadoa, vihersalaattia, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, mangokastike & paahdettua leipää

20

INSALATA DI POLLO

(L, Myös G)

Kanaa, vihreää salaattia, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, mangokastike & paahdettua leipää

22

INSALATA DI SALMONE

(L, Myös G)

Lämminsavulohta, varsiselleriä, pikkelöityä punasipulia, jogurttikastike & paahdettua leipää

24

SECONDI PIATTI

PÄÄRUOAT

BRANZINO, RISOTTO & ZUCCHINI

(L, G)

Paistettua Meribassia, kesäkurpitsarisotto

32

TAGLIATA DI MANZO AL BAROLO

(L, G)

Paloiteltua naudan ulkofileetä bataattipyreellä ja barolokastikkeella

34

BISTECCA DI CAVOLFIORE

(Ve, L, G)

Kukkakaalipihvit, punakaalipyreetä ja lingoncellokastike

24

Le Paste

PASTAT

AGLIO, OLIO & LIMONE

(Ve)

Itse tehtyä linguinepastaa valkosipuliyrttiöljyssä, sitruunaa

 

18

PESTO & GUANCIALE

(L, G)

Itse tehtyä linguinepastaa basilikapestolla ja guancialella

23

CASERTA VECCHIA

(L, G)

Itse tehtyä rigatonipastaa broilerilla, gorgonzolakastikkeella ja pikkelöidyllä punasipulilla

24

PAPPARDELLE AL SALMONE

(L, G)

Itse tehtyä pappardellepastaa kerma-tomaattikastikkeessa, savulohta, parsaa

25

GAMBERI & AVOCADO

(L)

Itse tehtyä linguine tuorepastaa jättikatkaravuilla ja avocadolla tomaattikastikkeessa

26

RAGU DI MANZO

(VL) 

Itse tehtyä pappardellepastaa pitkään haudutetulla naudanliharagulla tomaattikastikkeessa

27

AI FRUTTI DI MARE

(L)

Itsetehtyä linguinepastaa kirsikkatomaateilla, venussimpukoilla, jättikatkaravuilla sekä grillatulla mustekalalla, tomaatti-kastiketta

28

RAVIOLI RENNA & PORCINI

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä ravioleja savuporolla, herkkutateilla ja kermakastikkeella

28

MENU BAMBINO

LASTEN MENU

PASTA AL POLLO

(L, Myös G)
Kanapastaa kermaisessa kastikkeessa

13

PASTA AL SALMONE

(L, Myös G)

Lohipastaa kermaisessa kastikkeessa

14

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

GELATO DELLA CASA

(Myös M, G)

Talon jäätelöannos, kysy päivän maut

10

PANNACOTTA AL LIMONCELLO

(L, G)

Pannacottaa ja limoncelloa

12

TIRAMISÙ

(L, Sis. Mantelia)

Perinteinen talon Tiramisú

12

CANNOLI & PISTACCHIO

(Sis. Pähkinää)

Ricotta cannolit, talon pistaasijäätelöä

13

Viinit

Kuohuvat

75cl

Ribolla Gialla Spumante Brut

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

45

Prosecco Vanzin Extra Dry

Vanzin, Veneto

52

Prosecco Vanzin Brut

Vanzin, Veneto

52

Prosecco Rosé

Vanzin, Veneto

52

Shampanja Nicolas Feuillatte Reserve Exclusive Brut 20cl

25

Shampanja Mumm Gordon Rouge

89

Valkoviinit

75cl

Pinot Grigio

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

51

Bolzicco

Vigne da Mont, Friuli-Venezia-Giulia

55

Pinot Grigio Luigi & Lucina

Reguta, Friuli-Venezia-Giulia

55

Cadetto Passerina (BIO)

Castorani, Abruzzo

55

Cadetto Trebbiano (BIO)

Castorani, Abruzzo

55

Visionario

Alessandro Gallici, Friuli-Venezia-Giulia

57

Clarum

I Capitani, Campania

57

Incrocio Manzoni

Cecchetto, Veneto

57

Vermentino

Trambusti, Toscana

57

Olmobuco

Cesarini Sartori, Umbria

57

Suluq Viognier

Chitarra, Sicilia

57

Chardonnay

Chitarra, Sicilia

57

Quinta Terrazza

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

61

Verdicchio di Matelica

Belisario, Marche

61

Fiano di Avellino

I Capitani, Campania

61

Le Nicchiòle

Trambusti, Toscana

61

La Randa

Cesarini Sartori, Umbria

65

Faius

I Capitani, Campania

65

Soave Superiore

Canestrari, Veneto

71

Roséviinit

75cl

Peperosa

Cesarini Sartori, Umbria

55

Cadetto Cerasuolo

Castorani, Abruzzo

55

Oranssiviini

75cl

Origine

Tombacco, Sicilia

55

Punaviinit

75 cl

Barbera d’Asti

Umberto Fiore, Piemonte

51

Guaglione

I Capitani, Campania

51

Carménère

Cecchetto, Veneto

51

Pinot Nero Luigi & Lucina

Reguta, Friuli-Venezia-Giulia

55

Nero d’Avola V. Tardiva

Chitarra, Sicilia

55

Chianti Gonfalone

Trambusti, Toscana

55

Cadetto Montepulciano

Castorani, Abruzzo

57

Jumara

I Capitani, Campania

57

Nebbiolo d'Alba

Umberto Fiore, Piemonte

57

Bucefalo (BIO)

Orsogna, Abruzzo

57

Sante Rosso

Cecchetto, Veneto

57

Ippocrate 50cl

Eleano, Basilicata

57

Merlot

Malina, Venezia-Giulia

61

Rossobastardo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Benozzo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Raboso del Piave

Cecchetto, Veneto

67

Refosco

Malina, Venezia-Giulia

67

Cabernet Riserva

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

67

Chianti Classico Gran Selezione

Poggio Ai Mandorli, Toscana

71

Bolgheri Rosso

Agli Scalzi, Toscana

71

Emé

I Capitani, Campania

71

Taurasi

I Capitani, Campania

71

Generazione

Alessandro Gallici, Venezia-Giulia

71

Sagrantino di Montefalco

Cesarini Sartori, Umbria

71

I Lasi Ripasso Superiore

Canestrari, Veneto

71

Barbaresco

Umberto Fiore, Piemonte

71

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

71

Barolo

Fraya, Piemonte

81

Celcus 1934

Trambusti, Toscana

81

Amadeo Sagrantino

Cesarini Sartori, Umbria

89

Gelsaia Malanotte

Cecchetto, Veneto

89

Amarone Phanos

Canestrari, Veneto

89

Brunello di Montalcino (BIO)

Trambusti, Toscana

99

Brunello di Montalcino

La Vigna, Toscana

99

Jarno Rosso

Castorani, Abruzzo

115

Amarone Riserva Plenum

Canestrari, Venet

125

Sagrantino di Montefalco 2003

Cesarini Sartori, Umbria

150

Brunello di Montalcino Riserva

La Vigna, Toscana

150

Amarone Riserva 1888

Canestrari, Veneto

159

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

169

Amarone Dieci Anni

Canestrari, Veneto

229

Jälkiruokaviinit

8 cl

Marsala

Florio, Sicilia

9

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

9

Passito

Chitarra, Sicilia

10

Sagrantino Passito

Cesarini, Sartori

12

Picolit

Valle, Friuli-Venezia-Giulia

12

RYHMÄMENUT

Menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. Minimilaskutusmäärä 15 henkilöä.

Menu 1

55/hlö

Antipasto Misto (Myös G)

Välimerellinen Antipasto

Ravioli Alla Renna

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä Ravioleja Savuporolla, Herkkutateilla Ja Kermakastikkeella

Pannacotta Al Limoncello (L,G)

Limoncello Pannacotta

Menu 2

55/hlö

Bruschette Siciliane (L)

Paahdettuja Leipiä Munakoisolla, Tomaatilla Ja Punasipulilla

Branzino & Risotto Al Lime (L, G

Meribassia, Limerisotto

 

Cannoli & Pistacchio

Cannolit & Talon Pistacchiojäätelö

Menu 3

59/hlö

Caprese Di Sorrento (G, V)

Kirsikkatomaatteja, Mozzarellaa & Basilikaa Ja Pestoöljy

Tagliata Di Manzo (L, G)

Viipaloitua Naudan Ulkofileetä Bataattipyreellä Ja Barolokastikkeella

 

Tiramisu Della Casa (L)

Talon Tiramisu

Pasterian lounas

Arkisin ma-pe klo 10.30-14.00

PASTERIA SORRENTON LOUNAS

KEITTOLOUNAS 10.90 € (SIS. ANTIPASTOPÖYTÄ, PÄIVÄN KEITTO, KAHVI & JÄLKIRUOKA)

 

LOUNASBUFFET 13.90 € (SIS. ANTIPASTOPÖYTÄ, PÄIVÄN KEITTO, PASTA, PÄÄRUOKA, KAHVI & JÄLKIRUOKA)

 

 

 

VIIKKO 17

 

Maanantai 21.4.2025

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!!

EI LOUNASTA

 

Tiistai 22.4.2025

Zuppa Di Cavolfiore (Kukkakaalikeitto) V, G, L

Pasta Rustica (Pastaa Kermaisessa Kanakastikkeessa) L, Myös G

Polpette Al Pomodoro (Lihapullat Tomaattikastikkeessa) L

 

Keskiviikko 23.4.2025

Crema Di Carote (Porkkanasosekeitto) V, G, L

Lasagna Al Ragú Di Agnello (Uunilasagnea Lammasragulla)

Pollo Al Marsala (Paistettua Kanaa Marsalakastikkeella) L, G

 

Torstai 24.4.2025

Zuppa Montanara (Guancialepekoni-Kikhernekeitto) G, L

Pasta Alla Crema Di Salmone (Pastaa Kermaisella Lohikastikkeella) L, Myös G

Lavarello Al Limone (Uunisiikaa Sitruskastikkeella) L

 

Perjantai 25.4.2025

Zuppa Di Verdure (Kasvissosekeitto) V, G, L

Pasta Alla Norma (Pastaa Tomaatti-Munakoisokastikkeella) V, Myös G

Manzo Al Pepe Nero (Uunipossua Mustapippurikastikkeella) G, L

arrivederci!

Mistä löydät meidät

Anna palautetta